JOBB I HØYDEN: Tobias og Noah fra Lyngdal hadde utplasseringsuke på Kvelland bru og jobbet virkelig høyt.

Derfor velger disse lokale 16- og 17-åringene anleggsfag

Bli kjent med noen av ungdommene som har vært på utplassering og besøk på anlegget i vinter. Vi har snakket med Odin, Magnhill og Sophie fra Lyngdal – og Sverre fra Farsund.

Av Rita Tvede Bartolomei

– Jeg syntes det hørtes spennende ut, så jeg prøvde det ut og det var gøy. Jeg har tenkt på kanskje off-shore i fremtida, sier Odin Drivdal Eikeland (17), som tar rørleggerfaget.

– Min pappa jobber med betong, så jeg håper å ta over bedriften hans etter hvert, forteller Magnhill Olsen (17), som tar betong- og murfaget.

Både Odin og Magnhill fullfører nå andre året på Eilert Sundt videregående skole i Lyngdal, og var på besøk i slutten av januar i 2024 sammen med 6 andre elever fra bygg- og anleggsteknikk.

Sverre Edvinsen (16) fra Farsund å bli betongfagarbeider. Vi pratet med han etter en uke med utplassering fra Eilert Sundt videregående skole i Lyngdal. Han arbeidet da på Raunesteinsli bru i Herdal.

Sophie Reiersdal (16) fra Lyngdal fikk derimot prøve seg som maskinfører og grunnarbeider, i en hel uke på anlegget. Alle disse video-intervjuene ble gjort rett før juleferien 2023.

Dessverre fikk vi ikke anledning til å prate med utplasserings-elevene som arbeidet på Kvelland bru samtidig med de andre: Tobias (16) og Noah (16). Heldigvis sørget plassjef Ole Grindhagen for noen fine bilder av gutta som vi la opp i en video-karusell.

Hold deg oppdatert om det som skjer på anlegget?

Følg oss på Instagram, og se våre innlegg om fag og folk på E39-prosjektet. Dette er stedet å virkelig bli bedre kjent med oss og veien vi bygger for Nye Veier. 

BLE INSPIRERT AV KOMPISEN: Sophie fra Lyngdal synes det virket spennende å forsøke seg på anlegg, og fikk spesielt sansen for maskinførerjobben.


Vil du varsles når nye saker legges ut?

Loading