SLIK VIL DET SE UT: Denne enkle illustrasjonen viser hvordan ny E39-trasé skal kobles på gammel motorvei, med bru over Tømmervika. Dette krysset blir slakere og mer oversiktlig enn det gamle krysset, og vil derfor bli mer trafikksikkert.

Høylandskrysset: Her jobber vi med ny tilførselsvei for fremtidig E39

Nå pågår det anleggsarbeid i området ved Røyskårvannet, Flekkefjordveien (nåværende E39) Vestre Høylandsvei og Hundsfossveien. Her bygges en ny tilførselsvei med kryss og bru, som vil gi en mer trafikksikker overgang mellom gammel og ny vei.

Av Rita Tvede Bartolomei

Hvor lenge varer arbeidet?

Arbeidet vil foregå i flere faser, mellom mars 2023, og frem til ny E39 er ferdig i 2025. Det blir kun arbeid i ukedagene: Fra og med mandager til og med torsdager. Arbeid skjer ikke på fredager, lørdager og søndager.

Støy fra boring og sprengning?

Oppstart av borearbeider og sprengningsarbeider skjer ikke før helt i slutten av april/starten av mai.

Tidligst i løpet av uke 17 (siste uka i april), kanskje uke 18.

Men vi ønsker allerede nå å forberede lokalbefolkningen på at det vil bli en del støy fra boring i fjellet (til sprengstoff-salver), med påfølgende sprengning av fjellknatten ved Flekkefjordveien.

SMS-varsler om sprengninger?

Meld deg på her.

Stenges eksisterende E39?

For å ivareta sikkerheten under sprengninger, vil Flekkefjordveien (eksisterende motorvei) måtte stenges i veldig korte perioder av gangen. Det er kun snakk om midlertidige stans i trafikken i opp mot 15 minutter av gangen.

P.S.: Denne informasjonen/nabobrevet blir i disse dager også delt ut i postkassene, til de personene som bor nærmest området.

Lurer du på noe mer?

Ring (91103929) eller send e-post (riba@tsmaskin.no) til entreprenørenes samfunnskontakt (Rita Tvede Bartolomei) om du har spørsmål om arbeidet.

Følg gjerne også vår Instagram-konto for prosjektet, som oppdateres ofte om fremdrift, fag og folk.

Her er et av flere Instagram-innlegg om arbeidet som nå pågår, der prosjektingeniør Benjamin Flataker fra TT Anlegg ble intervjuet. Denne posten er fra mars, og det planlagte sprengningsarbeidet ble senere utsatt for å få flyttet fiberkabler i området:

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av E39 Lyngdal (@e39lyngdal)Vil du varsles når nye saker legges ut?

Loading