HAR DU SPØRSMÅL? Send mail til plassjef Ole Grindhagen på ole.grindhagen@implenia.com eller ring
992 17 368.

Kvellandsbrua: Ingen stenging av fylkesvei 43 denne uka og neste uke (uke 27 og 28)

Nå er 6 av 12 stenginger av fylkesvei 43 ved Kvellandsbrua unnagjort. Det blir ingen stenginger denne uka (uke 27) og ingen stenginger neste uke (uke 28). Uke 31 blir det heller ingen stenginger.

– Vi oppfordrer til å bruke nettsiden Vegvesen trafikk (175). Her er det enkelt å finne oppdaterte trafikkmeldinger om veiarbeid og stenginger for hele Norge – også Lyngdal. På 175 kan du trykke deg inn på trafikkmeldinger, og legge til stedet du skal kjøre, sier Ole Grindhagen, anleggsleder for konstruksjoner på prosjektet, og plassjef på Kvelland.

Nederst i saken finner du en video-manual for hvordan du leter frem stengingene på 175 (nå er det ingen informasjon om stenginger her, fordi de skjer om cirka 2 uker til).

To stenginger i uke 29 – Ingen i uke 31

Mandag 10. juni (uke 24) startet perioden med stenginger. Da ble de første 4 av 12 stenginger gjennomført. Nå gjenstår 6 stenginger, som gjennomføres i løpet av juli og august.

– I uke 29 blir det to stenginger på mellom 12 og 15 timer hver gang. Men det er fortsatt usikkert hvilke dager disse stengingene vil skje, sier han.

I uke 31 har betongfagarbeiderne sin sommerferie og det blir da altså ingen stenginger. Fortsatt kan uforutsette hendelser oppstå, som gjør at tider og datoer forskyves.

Finn stengingene på nettsidene til Statens vegvesen (175)

Veitrafikksentralen vil alltid ha den nyeste informasjonen om stengingene på sine nettsider (175). De legges ut basert på våre arbeidsvarslinger, rundt 4-5 dager før stengingene skjer. Skjer noe uforutsett under støp, vil justeringer av stengedatoer og tider varsles direkte hit – og bli synlige for deg.

– Du kan bruke nettsidene til Statens vegvesen (175), eller laste ned trafikkappen til veivesenet, for å få varsler rett på din telefon fra Lyngdalområdet, sier samfunnskontakt for entreprenørene, Rita Tvede Bartolomei.

Du kan også ringe veitrafikksentralen

Det er også fullt mulig å rett og slett ringe til veitrafikksentralen på 175 om du ikke har tid eller mulighet til å lete opp trafikkmeldingene på nettet.

– Da spør du om trafikkmeldinger om stengt vei for fylkesvei 43, ved Grøvan bru i Lyngdal. Veien stenges rett ved kulvert med trafikklys og ved Foss pukkverk, sier hun.

Stengingene er et lovpålagt sikkerhetstiltak under støp av Kvellandsbrua, over eller nær offentlig vei. De gjøres for sikkerheten til trafikantene, men vi beklager ulempen for dere som bruker veien. Omkjøringsvei via Brådlandsveien er godt skiltet.

Vil du ha varsler om stengingene rett på telefonen din?

Du kan gjerne laste ned veivesenets helt nye trafikk-app. Appen gir deg mulighet til å motta push-varsel om veiarbeid og stenginger der du bor. Eller du kan sjekke trafikkmeldinger på 175 før du skal ferdes på fylkesvei 43 forbi Kvellandsbrua.Vil du varsles når nye saker legges ut?

Loading