Nesten nådd full høyde: Her er bildene avbildet et halvt døgn før de er ferdige, og ender opp på 42,5 meters høyde.

SNART I MÅL: I natt er disse to brutårnene ferdige

Siden slutten av oktober har rundt 90 personer arbeidet på glidestøpen av brutårnene som står på østsiden av Lygna. I natt er begge tårn ferdige.

Av Rita Tvede Bartolomei

– Vi regner med at glidestøpen blir ferdig i løpet av natt til onsdag. Nå har vi akkurat passert 41 meter, og skal opp i 42,5 meter, sier Ole Grindhagen, prosjektleder for brukonstruksjoner og betongarbeider.

Ole Grindhagen.

LES MER: Bli med arbeidsleder Mikal Osen for å sjekke luftinnholdet i glidestøp-betongen.

Demontering av glideformen starter allerede i natt, men er tidkrevende arbeid. Det vil ta rundt 2 uker før alt er løftet ut. Så startes en ny fase av arbeidet med brutårnene, forteller Ole.

Inne fra glidestøpen tirsdag ettermiddag.

– Installasjon av den permanente trappa inne i brutårnene, regner jeg med at vi begynner på 1. desember. Så må bruhodet bygges ut. Det blir en spiraltrapp i stål, som heises inn i flere deler og monteres. Trappa blir cirka 33 meter lang, sier han.

Fra arbeid med bruhodene tirsdag ettermiddag.

Kort om Kvelland bru

Kvelland bru vil bli en 300 meter lang, firefelts motorveibru. Den blir en fritt-frembygg bru i betong, og er ferdig i 2025.

Brua kommer til å få totalt 4 brutårn: 2 står på østsiden av Lygna (de er snart ferdige), og de 2 andre vil stå på vestsiden av elva ved Grøvan. Fundamenteringen er nå i gang her, men glidestøpen av disse to brutårnene starter ikke før til våren.

Vil du vite mer om arbeidet med Kvelland bru?

Ta en titt på denne oppsummerende artikkelen.

Fly forbi brutårnene? Her ser du brutårnene, filmet nå i november, rett før støping av bruhodene.


Vil du varsles når nye saker legges ut?

Loading